1. Home
  2. /
  3. Verduurzamen
  4. /
  5. Groencertificaten
 

Ik wil mijn bedrijf verduurzamen

Kies voor lokale GvO's

Door het aankopen van lokale Garanties van Oorsprong stimuleert u de productie van groene stroom en groen gas door lokale ondernemers en ondersteunt u innovatieve projecten op het gebied van duurzame energie.

Hoe kan ik mijn bedrijf verduurzamen?

Steeds meer ondernemers zijn zich bewust dat groene stroom afnemen niet genoeg is voor een duurzaam bedrijf en het lukt vaak niet om alle bedrijfsprocessen klimaatneutraal te maken.

Gelukkig zijn er steeds meer opwekkers van duurzame energie. Door te investeren in Garanties van Oorsprong helpt u deze ondernemers om te blijven produceren en nieuwe projecten op te zetten.
Zo werken we samen aan een groene toekomst.

Wilt u ook het laatste stukje van uw bedrijfsvoering verduurzamen?
Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aangesloten EAN's

GvO's verhandeld

Partnerships

Maak gebruik van zon en wind

Nederlandse opwekkers

Op dit moment wordt zo’n 70 procent van de via NLgroen verhandelde groencertificaten geleverd door Nederlandse boeren en tuinders. De agrarische sector investeert in toenemende mate in zonnepanelen, windmolens en mestvergisters. Daarnaast worden er Garanties van Oorsprong gegenereerd door Nederlandse windturbines, via MEGAwind.

Goed op weg met

Garanties van Oorsprong

Een groencertificaat ofwel Garantie van Oorsprong is een digitaal certificaat dat aangeeft waar, wanneer en uit welke bron de duurzame energie is opgewekt. Door de koop van deze certificaten helpt u duurzame opwekkers investeren in de productie van groene stroom en groen gas. NLgroen bemiddelt tussen aankopers en opwekkers uit Nederland. Lokale en duurzame energie wordt zo bereikbaar voor iedereen. 

Uw bedrijf klimaatneutraal

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u bijdragen aan een klimaatpositieve toekomst?  Wilt u meer weten over Garanties van Oorsprong of Certificaten van Oorsprong (van andere bronnen). Het team van NLgroen helpt u graag verder. We bekijken samen de behoefte en de mogelijkheden van uw bedrijf. NLgroen heeft een uitgebreid aanbod, waarbij verschillende types certificaten en/of credits gecombineerd kunnen worden.