1. Home
  2. /
  3. Verduurzamen
  4. /
  5. Duurzaam ondernemen
 

Ik wil mijn bedrijf verduurzamen

Groen ondernemen

Wilt u uw bedrijf (verder) verduurzamen? Wij kunnen u helpen om uw energieverbruik verder te verduurzamen door de aankoop van GvO’s. Het laatste stukje van uw onvermijdbare CO₂-uitstoot kunt u dan weer compenseren door de aankoop van koolstofcertificaten.

Lokale carbon credits of Garanties van Oorsprong kopen?

Net als veel andere organisaties bent u waarschijnlijk al aan het kijken waar u uw bedrijf kunt verduurzamen. Misschien door groene stroom te gebruiken en door de eigen uitstoot te verminderen. Maar vaak staan bedrijfsprocessen in de weg om helemaal energieneutraal te worden. Door te investeren in carbon credits kunt u dat laatste stukje compenseren en met de aankoop van GvO’s stimuleert u het gebruik van groene stroom en gas.

Op die manier ondersteunt u lokale ondernemers met innovatieve projecten die ervoor zorgen dat er minder CO2 wordt uitgestoten en dat er genoeg duurzame energie wordt opgewekt.

Wilt u ook het laatste stukje van uw bedrijfsvoering verduurzamen met hulp NLgroen?
Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aangesloten EAN's

GvO's verhandeld

Partnerships

Minder CO2 uitstoot

Koolstofcertificaten

Bij carbon farming  wordt door bodemversterkende landbouwpraktijken CO2 uit de lucht langdurig vastgelegd in de grond of gewassen als vaste organische stof. 

Bedrijven die al goed bezig zijn en hun laatste stukje uitstoot willen compenseren, kunnen  nu Nederlandse carbon credits kopen. Met de opbrengst kunnen lokale boeren hun bedrijfsvoering aanpassen en koolstof opslaan, waardoor er minder CO2 in de lucht komt en de natuur én de bodemvruchtbaarheid verbetert.

Goed op weg met

Garanties van Oorsprong

70 procent van de via NLgroen verhandelde certificaten wordt geleverd door Nederlandse boeren en tuinders, die in toenemende mate investeren in zonnepanelen, windturbines en mestvergisters.

De Garanties van Oorsprong of groengascertificaten geven aan waar, wanneer en uit welke bron de energie is opgewekt. Door de koop van deze certificaten helpt u lokale duurzame opwekkers investeren in de productie van groene stroom of gas.

Projecten van CarbonFarmers

Blijvend grasland

Veehouders en andere ondernemers met grasland slaan door het gras niet te bewerken koolstof langdurig op in de bodem. Zo verbetert de bodem en komt er minder CO₂ in de lucht. In samenwerking met GreenDutch.

Bamboe

Verschilleden landbouwgrondeigenaren reduceren CO₂ door de beplanting van snelgroeiende Europese bamboe. Bamboologic verzorgt het plantgoed en de gegarandeerde afname van de bamboeoogst.

Olifantsgras

Samen verschillende partners stimuleren wij de teelt van miscanthus (olifantsgras). Dit is een snelgroeiend meerjarig gewas met betrouwbaar rendement en heel veel koolstofopslag in gewas en bodem.

Uw bedrijf klimaatneutraal

Hoe kunnen we u helpen?

Door de onvermijdbare CO2-uitstoot van uw organisatie met carbon credits te compenseren, draagt u bij aan een klimaatpositieve toekomst. Of u koop GvO’s waarmee u ondernemers steunt bij innovatieve projecten die ervoor zorgen dat er meer groene stroom wordt opgewekt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? NLgroen heeft een uitgebreid aanbod, waarbij verschillende types credits en of certificaten gecombineerd kunnen worden.

Actueel

Laatste nieuws van NLgroen

Samenwerking Carbon Farmers

Samenwerking Carbon Farmers

Wageningen, 16 februari 2024 – LTO Bedrijven en Waltmans kondigen een nieuw initiatief aan met de gezamenlijke investering in het bedrijf Carbon Farmers. Carbon Farmers is een jong collectief dat nieuwe verdienmodellen koppelt aan duurzame agrarische teelten. Hiermee...

Lees meer
VACATURE – Account Manager-Handelaar

VACATURE – Account Manager-Handelaar

NLgroen zoekt een Account Manager-Handelaar (minimaal 32 uur) – Versnel de vergroening! Ben jij klaar voor de groene revolutie? NLgroen zoekt een gedreven Account Manager-Handelaar om ons team te versterken. We stimuleren duurzame initiatieven en versnellen de...

Lees meer