1. Home
  2. /
  3. Producenten
  4. /
  5. Energie
  6. /
  7. Ik heb groen gas
 

Ik ben producent van biogas

Verzilver uw GvO's voor groen gas

We willen met zijn allen steeds minder fossiele bronnen gebruiken voor ons aardgas om klimaatveranderingen tegen te gaan. Groen gas kan een duurzaam alternatief zijn. Het wordt gemaakt van biogas, wat ontstaat door vergisting van organische reststoffen zoals groente-, fruit- en tuinafval en mest. Groen gas heeft dezelfde eigenschappen en kwaliteit als aardgas, maar er komt een stuk minder CO₂ in de lucht.

Ondernemers die groen gas invoeden op het energienet krijgen daarvoor een certificaat als bewijs van de oorsprong. Deze Garanties van Oorsprong (GvO’s) zijn vrij verhandelbaar voor bedrijven. NLgroen bundelt de groengascertificaten en verhandelt deze voor u op de markt zodat u er een zo gunstig mogelijke prijs voor krijgt.

Produceert u op duurzame wijze gas?
Laat dan geen geld liggen.

Biogas ontstaat door vergisting van organisch materiaal zoals bijvoorbeeld mest, groenafval, gras, maïs, slib, glycerine etc. Vanwege de biologische oorsprong kan biogas een duurzame energiebron zijn.
Door biogas op te waarderen kan het als alternatief dienen voor aardgas.
Indien hernieuwbaar gas aan het Nederlandse gasnet geleverd wordt, dan kent VertiCer daar Garanties van Oorsprong voor toe aan de producent en die kan ze verhandelen op de markt.

WAARDEVOL

Wat levert het op?

De GvO’s voor groen gas worden door VertiCer uitgegeven maar omdat er veel minder beschikbare GvO’s uit groen gas zijn is de waarde hoger dan die van GvO’s voor stroom.

In verband met de bijmengverplichting die vanaf 1 januari 2025 gaat gelden voor energieleveranciers, is de verwachting dat de waarde van GvO’s voor groen gas verder zal gaan stijgen.

Doet u ook mee?

Samen zijn we goed op weg

Dankzij alle bedrijven met zonnepanelen, windmolens en biomassavergisting wordt het aandeel hernieuwbare energie in Nederland steeds groter. Lokale en duurzame energie wordt zo bereikbaar voor iedereen. Produceert u groen gas met biomassa- of mestvergister en voedt u daarmee het energienet? Verzilver dan nu uw GvO’s.  Vul via de onderstaande knop het formulier in.

Meld u aan

Het werkt heel eenvoudig. U geeft via ons formulier voor VertiCer aan dat u uw GvO’s door NLgroen laat verkopen aan marktpartijen, zoals energiebedrijven, lokale overheden en bedrijven. U heeft er dan verder geen omkijken naar. De opbrengst van de GvO’s ontvangt u vanzelf eenmaal per jaar op uw bankrekening.

NLgroen is een samenwerking van Waltmans B.V. en LTO Bedrijven. Samen hebben we jarenlange ervaring in de GVO-handel en een groot klantennetwerk. Zo krijgen we de beste prijs voor uw GvO’s.

Neem vrijblijvend contact met ons op!