Ik wil mijn bedrijf verduurzamen

Laat duurzame bamboe groeien IN Nederland

Bamboe is een veelzijdige plant die al eeuwenlang voor allerlei toepassingen wordt gebruikt. De opmerkelijke eigenschappen zoals een hele snelle groei en het vermogen om zich makkelijk te herstellen na de oogst maken bamboe een belangrijke hernieuwbare bron. En de toepassingen voor de bio-based grondstoffen zijn eindeloos. De scheuten van de bamboeplant worden veel gebruikt in de keuken De zachte vezels van bamboe worden gebruikt voor onder andere papier en textiel. Het volwassen gewas wordt als CO₂-negatief alternatief voor hardhout gebruikt in de bouw- en meubelsector.  Door het aankopen van lokale carbon credits stimuleert u de duurzame teelt van bamboe.

Verduurzaam onze bodem

Waarom bamboe?

Bamboe is de snelst hernieuwbare grondstof en een biobased duurzaam alternatief voor PVC, staal, hardhout, katoen en composietmaterialen. De eetbare bamboescheuten zijn gewild op de markt en kunnen al drie jaar na aanplant inkomsten genereren. De wereldwijde vraag naar bamboeproducten groeit exponentieel.

De plant, die nu ook in Nederland goed kan groeien, heeft unieke capaciteiten om CO₂ uit de atmosfeer te halen en op te slaan in bodem en plant. Ook kan het andere stoffen, zoals metalen en nitraten, uit de bodem opnemen.

Goed op weg met

Carbon credits

Wilt u ook de voetafdruk van uw organisatie verminderen? Dan kunt u bijdragen door eerlijke carbon credits af te nemen: U vergoedt boeren uit uw omgeving per ton CO₂ die zij in hun bodem opslaan en ontvangt daarvoor in ruil een certificaat. Door de koop van deze certificaten helpt u ondernemers investeren in duurzame gewassen en ciculaire landbouw. NLgroen bemiddelt tussen aankopers en carbon farmers uit Nederland.

Uw bedrijf klimaatneutraal

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u bijdragen aan een klimaatpositieve toekomst? Bedrijven kunnen hun CO₂ voetafdruk te compenseren door te investeren in carbon credits, wat zorgt voor een rendabele transitie naar de kringlooplandbouw voor de lokale boeren.

Het team van NLgroen helpt u graag verder. We bekijken samen de behoefte en de mogelijkheden van uw bedrijf. NLgroen heeft een uitgebreid aanbod, waarbij verschillende types redits en/of certificaten gecombineerd kunnen worden.