Carbon farming

olifantsgras & carbon credits

 

 

 

 

 

 

 

Gratis whitepaper Olifantsgras & carbon credits

NLgroen, Carbon Farmers en Miscancell slaan de handen ineen om de teelt van olifantsgras in Nederland te stimuleren. Dit unieke gewas biedt namelijk potentieel om veel CO₂ uit de lucht op te slaan in bodem en biomassa en zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de klimaatuitdaging.

Het gras heeft erg veel mogelijke toepassingen van meer tot minder hoogwaardig. Zo kan het simpelweg worden gebruikt als biobrandstof, maar ook bewerkt om als grondstof te dienen in o.a. papier, bioplastics en zelfs bouwmaterialen. Miscancell gebruikt het onder meer in de vervaardiging van klimaatvriendelijk asfalt, genaamd Grasfalt. In tegenstelling tot traditioneel asfalt wordt er een stuk minder CO2 uitgestoten bij de productie én slaat het bovendien koolstof op. Zo wordt er dubbele klimaatwinst geboekt.

Tegelijkertijd levert deze teelt voor de land- of tuinbouwer een aanzienlijk en betrouwbaar rendement op voor lange termijn met minimale inspanning. Daarom is olifantsgras in combinatie met carbon credits een gouden greep.

Meer weten? Vraag vrijblijvend de whitepaper aan.

Ik wil graag de whitepaper Olifantsgras & carbon credits ontvangen.

Dit document legt van a tot z uit waarom koolstofopslag en carbon farming noodzakelijk zijn om de klimaatuitdaging aan te pakken en waarom olifantsgras zo’n veelbelovend gewas is.

Ik ben...(Vereist)

Nieuwsbrief
Hidden